28 d’agost del 2014

Comunicat públic sobre l'estat del local de la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló

Després de dos anys en aquesta situació, la Colla de Gegants i Cabuts vol fer coneixedora a tota la gent que ens segueix de l’estat del local on es guarden les figures de la Colla.

Després de 25 anys voltant per molts dels locals de la nostra ciutat, ara mateix ens situem a un magatzem del carrer Tossal de la Figuera, on havia d’anar un dispensari mèdic. Aquest lloc no té ni llum, ni aigua, ni les condicions suficients per a no acumular diàriament un dit de pols, i d’aquesta manera s’afavoreix a que les figures es deterioren amb més rapidesa, i que, per tant, necessiten un manteniment més seguit del que deurien tenir, fet que provoca a més una despesa econòmica extra. Cal afegir també que, per unes goteres va haver danys als gegants Tossa i Puig als braços, danys que hem hagut de reparar amb els diners de la Colla, quan no érem responsables d’aquest fet. El local té mancances que ja hem comentat anteriorment com la falta de llum i aigua, però no hem parlat de les portes. Reixes amb forats i sense cap tipus de protecció per on accedeix la pols i deixalles que deixa gent que passa pel carrer, mostra d’incivisme per part d’algunes persones de la nostra ciutat.


Aquest local no és utilitzat per la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló només, és compartit amb una altra entitat de la nostra població. No sabem exactament com, però ens han desaparegut begudes sobrants de les Trobades que després és reutilitzaven per hidratar-se durant les cercaviles de les Festes, que tots sabem que són molt caloroses.  També ha desaparegut material, i això són pèrdues que mai recuperarem, i el compartir local, vulguem o no, provoca desconfiança després d’aquests fets descrits anteriorment. A més, cada cop el local sembla un magatzem de joguines i mobles vells, una de les portes està tapada per matalassos i mobles, i tot això amb una reixa descoberta que qualsevol podria tirar una cigarreta, o un petard durant les falles, i fer-se un incendi que no només faria mal al local, sinó que podria arribar als pisos del damunt i els locals contigus.


Des de la Colla de Gegants i Cabuts demanem, tal i com portem fent-ho saber a l’Ajuntament des de fa més d’any i mig, una millora d’aquesta situació, bé sigui adequant el local o buscant un de millor. Per què demanem una millora del local o una alternativa? En el local desem gegants, cabuts, material de valor incalculable, patrimoni de Benicarló, la nostra ciutat, per tant és patrimoni de tots els benicarlandos, que cal tenir molta cura d’el mateix, una cura que ara mateix no es té per l’estat del local on estem. Tots els xiquets de Benicarló aprecien a Gori, és la figura més carismàtica que té la Colla i no voldríem que es perdi per no tenir un lloc on es conserve de la millor manera possible, i tot això ho fem extensiu als demés gegants i cabuts que estan allí que són igual d’importants. Apart creiem que arribar d’una sortida llunyana un dissabte a les 12 de la nit és inadmissible entrar a les fosques al local, sent un risc per a nosaltres, com també no tenir subministrament d’aigua per a reparar les figures quan ho necessitem o quan es necessita fer la neteja del local, que ara és impossible de realitzar-se.
Aquesta situació ja ha sigut comunicada en repetides ocasions a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benicarló, i l’últim cop al mes de juny es van adjuntar les imatges que podeu veure tot seguit. La resposta sempre ha sigut comprensiva amb la nostra situació, però tampoc s’ha aportat mai cap solució. Esperem, pel bé de la cultura popular de la nostra ciutat, una solució tan immediata com sigui possible i com hem dit en tot aquest temps, ens posem a la disposició de qui faça falta per trobar conjuntament una solució. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada