23 de juliol del 2014

La Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló presenta la XXIV Trobada, que es celebrarà el proper 2 d’agost

La colla presentarà com a flamant novetat l’espectacle “Història a Pas de Gegant”, una història de la ciutat explicada a través dels gegants i els cabuts.

El passat 22 de juliol, la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló va celebrar una roda de premsa amb el propòsit de presentar la propera trobada de gegants i cabuts que es celebrarà a la ciutat el proper dissabte 2 d’agost.

A la presentació es va desvetllar el secret més ben guardat, els cinc cartells anunciadors sorgits del III Concurs de dibuix escolar que ja s’ha consolidat dins del calendari escolar benicarlando. En aquesta edició destaca la reestructuració de les categories participants, eliminant la categoria dels joves de 3er i 4rt d’ESO, donada la baixa participació i els desinterès posterior dels participants, mostrat per exemple renunciant al premi en les dues edicions anteriors. Aquesta categoria s’ha substituït per una categoria que inclou els més petits de les escoles, els xiquets i xiquetes de 2on i 3er d’Educació infantil, que han respost massivament a la convocatòria.

D’un total de 535 dibuixos, dels quals van passar el primer tall 115 dibuixos, que van ser exposats a l’Edifici Gòtic, els dibuixos guanyadors després d’una votació popular amb un total de 1766 vots vàlids, són, per a cada categoria:
Categoria A (2on i 3er d’Educació Infantil): Anna Álvarez López de 3er d’EI del Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació
Categoria B (1er i 2on de Primària): Maia González de 2on de Primària del CEIP E.M. Ródenas
Categoria C (3er i 4rt de Primària): Noa Gilabert Martínez de 4rt de Primària del Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació
Categoria D (5è i 6è de Primària): Judith Bayarri Manero de 6è de Primària del Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació
Categoria E (1er i 2on d’ESO): Nerea Ferri Castillo de 2on d’ESO de l’IES Ramon Cid

Els cartells, que ja podeu veure pels comerços i edificis públics de la ciutat, han estat impresos per Rotulació Bayarri en una col·laboració que ha volgut tenir amb la Colla de Gegants i Cabuts per la qual ha assumit el total del cost d’aquesta impressió. Des de la colla agraïm el gest d’aquesta empresa, així com també agraïm als centres educatius participants i també als seus professors per ajudar-nos entre tots a tirar endavant aquest concurs.


En el cartell, a més dels dibuixos guanyadors, apareix l’horari dels actes que es celebraran amb motiu de la XXIV Trobada de Gegants i Cabuts. En primer lloc, a les 5:30 de la tarda començarà la plantada dels gegants a la Plaça Sant Joan, just a davant del Jutjat de Pau per començar a les 7 una cercavila que recorrerà carrers cèntrics de la ciutat, finalitzant a les 7:45 a la Plaça Sant Bertomeu on gaudirem del plat fort d’aquest any, l’espectacle “Història a Pas de Gegant”

Amb motiu del cinqué aniversari de l’arribada dels nostres gegants Tossa i Puig, La Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló ha decidit fer un petit regal a la ciutat. Aquests gegants ibers ens explicaran la Història que han pogut veure des de ja fa 2500 anys fins a l’actualitat. Per a complir amb aquesta gran tasca, els nostres gegants comptaran amb l’ajuda dels gegants i cabuts convidats a la trobada: Gegants de l’ACH Drac d’Or de l’Hospitalet, Colla Gegantera de Tortosa, Gegants de Maials, Colla Gegantera Tota l'Endenga de Cambrils, Feres de l’Estel del Collet, Colla Gegantera de Sant Carles de la Ràpita i Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs que, amb els amfitrions, formaran part d’aquest espectacle, escrit per Ramon Nos amb tots els arranjaments tècnics fets per Òscar Nos i amb l’assessorament històric de l’Associació Cultural Pere de Thous. L’espectacle compta amb les locucions de Joan Peiró i Pady Martínez, de Ràdio Benicarló, un petit luxe que la Colla agraeix de tot cor.

Finalitzat l’espectacle, es faran tots els protocols habituals del final d’una trobada. En primer lloc s’entregaran unes petites falcates (espases iberes) de fusta, realitzades per Antonio Garcia i Francisco Garcia Burguillo, que és també l’artista que ha fet la restauració integral del nostre gegantó Gori, estrenat el passat 9 de maig a Sant Gregori, a tots els participants a la trobada. Seguidament s’entregaran oficialment els premis del concurs de dibuix a les guanyadores i finalment, es realitzarà el ja tradicional sorteig del cabudet. Enguany, també relacionat amb la Història i les civilitzacions que han deixat petjada a Benicarló, el cabudet que es sortejarà, que també participarà de l’espectacle és l’Octavi, un ciutadà romà, fet per l’artista faller Juan Lluch. Podreu admirar Octavi des d’ara mateix i fins el dia de la trobada a Raquel Papers (Carrer Cèsar Cataldo, 12), on també podreu aconseguir butlletes pel sorteig fent un donatiu d’un euro a la Colla al mateix establiment, o bé contactant amb qualsevol dels membres de la Colla de Gegants i Cabuts.


Us esperem a totes i tots a la nostra trobada, el proper dissabte dos d’agost.

Podeu veure la roda de premsa completa aquí:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada