9 d’agost del 2014

Comunicat de premsa de la Colla de Gegants i Cabuts

L’Associació Cultural Gegants i Cabuts de Benicarló vol, en primer lloc, demanar disculpes públiques per la suspensió de la trobada que s’anava a celebrar el passat 2 d’agost. Contra la meteorologia no es pot lluitar, menys encara quan s’havia de muntar sota la pluja i la humitat ambient tot un sistema de so suficient per emprendre un espectacle enmig de la plaça Sant Bertomeu.

Des d’aquestes línies volem agrair a totes les colles (Maials, Tortosa, Sant Carles de la Ràpita, Vinaròs i Cambrils) haver fet el viatge en va i haver-se posat a la nostra disposició en els moments difícils de decidir suspendre l’acte. El calendari de les colles que ens visiten està molt atapeït i es decideix any a any, per això volem tenir un record especial per les Feres de l’Estel del Collet, els Cabezudos de la Barbacana de Tronchón i la Colla gegantera del Drac d’Or de l’Hospitalet de Llobregat, que van acudir a la cercavila que vam celebrar el matí de diumenge, en agraïment a la ciutat per la comprensió en aquests moments complicats. Esment especial mereixen els músics de la colla del Drac d’Or, que amb la seva música van amenitzar la cercavila sencera.

Aquest diumenge, però, Tolo i Mar, no van poder sortir a la cercavila i des de la Colla de Gegants i Cabuts, volem donar les explicacions que, creiem, es mereixen els benicarlandos. El passat divendres, l’edifici de l’Ajuntament va ser fumigat, dins d’una sèrie d’actuacions previstes i aprofitant que el cap de setmana no hi hauria cap mena d’activitat a l’edifici, sense tenir en compte que Tolo i Mar ja porten uns anys exposats de forma permanent a les portes de l’Ajuntament, on sempre que s’ha necessitat, hi hem pogut accedir per poder-los portar on era necessari, fins el cap de setmana passat. No volíem ser responsables, per una banda, d’arriscar la integritat dels policies que s’encarreguen d’obrir-nos (per l’interior de l’edifici) l’Ajuntament ni tampoc la dels nostres geganters, que es passen llargues estones tancats en un espai de molt pocs metres cúbics en aquell moment carregats d’insecticida. Ens veiem en l’obligació de demanar una millor comunicació entre els departaments de l’Ajuntament de Benicarló i entre aquests i les associacions, per evitar situacions que repercuteixen directament en la bona imatge que té la ciutat.

La Colla de Gegants i Cabuts va treballar molt per fer d’aquesta trobada quelcom especial. Les colles van ser convidades especialment per a l’ocasió, doncs anaven a ser protagonistes de l’espectacle “Història a Pas de Gegant”. Encara hem de decidir exactament quan serà possible repetir les condicions necessàries per dur a terme l’espectacle, doncs com hem dit abans, els calendaris de les colles ja estan tancats i fer la història sense gegants desvirtuaria totalment la nostra intenció. Aquest és un compte pendent que esperem saldar ben prompte, principalment, per posar en valor la feina que han tingut els companys de la colla en la seva preparació.
Per l’altra banda, també va quedar pendent l’entrega dels premis del III Concurs de Dibuix i el sorteig de l’Octavi. Ambdós actes es celebraran el proper 17 d’agost a les 18.30 abans de la nostra cercavila a la plaça de Sant Bertomeu. També a festes, volem aclarir que la Colla de Gegants i Cabuts no participarà a la desfilada de les carrosses, doncs tenim un compromís amb els companys d’Alcalà de Xivert reservat des de fa mesos, a més de la perillositat afegida que suposa per als nostres geganters fer ballar al gegant amb la quantitat de confeti que hi ha pel terra i les relliscades que això pot provocar. El motiu que hi apareguem és que s’ha agafat sense modificar el text de l’any anterior on sí que vam sortir. Lamentem les molèsties que puga ocasionar aquest fet i demanem a la Comissió de Festes que esmene l’errada en la mesura que siga possible.

Ens veiem a totes les cercaviles i desfilades a les que participarem aquestes festes i us desitgem que passeu unes molt bones i geganteres festes d’Agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada